Publicaties

Biografie  -  Over mij  -  Publicaties  -  Apparatuur


In de uitzending van Vroege Vogels. (25-11-2014)
Deze zomer heb ik veel tijd doorgebracht met wilde zwijnen op de Veluwe. Ik heb hierbij niet alleen gefotografeerd maar ook gefilmd. Vroege Vogels maakte een onderwerp over wilde zwijnen in de uitzending. Ze hadden beelden van wilde zwijnen nodig en mijn beelden waren daar geschikt voor. Ze gebruikte uiteindelijk meerdere beelden van mij.

 

In de agenda 2014/2015 van Rootsmagazine. (2014)
Het magazine Roots heeft voor de tweede keer op rij een foto gebruikt van mij voor in de jaarlijkse agenda. Er waren ruim 3.000 inzendingen. Uiteindelijk komen er ongeveer 150 foto’s in de agenda. Daar zat mijn foto dus ook bij. Dat is natuurlijk een eer.


Nederpix: 'Fotografen van de maand' - Jacob Kaptein en Jeffrey van Houten (2014)
Jacob en ik zijn gevraagd voor een interview op één van de grootste natuurfotografie sites van Nederland. Hierbij werden we vooral gevraagd naar onze samenwerking in het veld en wat onze beleving is in de natuurfotografie.  

 

Fotowestrijd van 'Memorial Maria Luisa' - Highly recommend in de 'Young categorie' (2014)
Dit is een Spaanse internationale fotowedstrijd. Er zijn verschillende categoriën en ik deed mee in de categorie voor jongeren t/m twintig jaar. Daarin hebben drie Nederlandse jongens een erkenning gekregen. Ik was daar één van. Het was uiteindelijk de foto van de Kuifeend en die kreeg de titel: highly recommend.

 

In het blad: Naar buiten, met de foto: 'eekhoorn in de sneeuw.' (2013)
Ik was winnaar bij de wedstrijd van de nieuwe wildernis. Dat betekende ook dat mijn foto werd gepubliceerd in dit blad. De foto van de eekhoorn in de sneeuw is er mooi in geprint. Daarnaast staat er ook leuke kleine toelichting er bij. Dit blad is van staatsbosbeheer.

 

In het blad: Buitenleven, met de foto: 'eekhoorn in de sneeuw.' (2013)
Ik mocht niet alleen in het blad 'Naar buiten' staan als winneer van de fotowedstrijd 'de nieuwe wildernis'. Er werd ook een foto geplaatst in het blad van de ANWB: 'Buitenleven'. De foto van 'de eekhoorn in de sneeuw' stonder er mooi in gedrukt.

 


Fotowedstrijd van 'De nieuwe wildernis' - 1e prijs jurykeuze (2013)
Na het succes van de film 'De nieuwe wildernis' organiseerden zij ook een wedstrijd. Je moest een foto insturen waarop jouw nieuwe wildernis afgebeeld stond. Dit mocht je ook toelichten. Er waren ruim 300 inzendingen en mijn foto van 'De eekhoorn in de sneeuw' kozen zij als winnaar van deze wedstrijd. De jury bestond o.a. Ruben Smit, Frans Lanting en Sascha de Boer. De prijs bestaat uit een masterclass met Ruben Smit in, waar anders, de Oostvaardersplassen.

 

In het blad: Rootsmagazine, met de fotowedstrijd Nederland/België - 1e prijs categorie Jongeren (2013)
Elk jaar organiseert het magazine Roots een fotowedstrijd voor Nederlandse en Belgische fotografen. Jaarlijks zijn er zeker 4000 inzendingen en zijn er vele prijzen te winnen. Ik won de eerste prijs in de categorie jongeren. Iets waar ik blij mee mag zijn. Daarnaast brengen zij ook een agenda uit en daar stonden twee foto's van mij in. Zowel de winnende 'Kuifeend' foto als de foto van een 'Eekhoorn' met groothoek gemaakt.


In de agenda 2013/2014 van Rootsmagazine. (2013)
Ik heb meegedaan aan de natuurfotowedstrijd van Roots. Ik kreeg hierbij twee plaatsen in de natuuragenda 2013/2014 waar mijn foto's werden geplaatst. Het ging om de foto's: 'klapperende kuifeend' en 'eekhoorn in de sneeuw'. De agenda ligt op veel plaatsen in de boekenwinkels.

 

In het blad: Natuurfoto Passie, met een interview. (2013)
Sinds september 2012 is dit nieuwe blad op de markt. Aan mij werd gevraagd of ik een interview wilde geven wat in dit blad wordt gepubliceerd. Zonder twijfel wilde ik dat doen. In het 6e nummer is mijn interview gepubliceerd. Ik ben uiterst tevreden over het resultaat. Het werd professioneel afgenomen, verwerkt en afgehandeld. Precies zoals het hoort.


Reclamecampagne van Landal Greenpark op Facebook (2013)
Landal Greenpark organiseerde een reclamecampagne op Facebook. Het thema was: ‘Buitenlandse natuur in Nederland’. Ze hadden daarbij een aantal foto’s nodig. Deze foto’s vonden ze op mijn website en zij hebben deze foto's hiervoor gebruikt.  

 

 

Tamron fotowedstrijd Herfst - 2e prijs (2012)
Tamron organiseert af en toe kleine fotowedstrijden. Het ging dit keer om de herfst in combinatie met natuur. Laat ik dan toevallig net veel eekhoornfoto's hebben die in de herfst gemaakt zijn. Een uitgelezen kans om die in te sturen. Dat is dan ook gelukt. De eekhoornfoto waarbij het dier net over de bladeren heen keek, was de winnende foto.

  

ANBVV vogelfotowedstrijd (2012)
Ik ben hier 3e geworden bij een vogelfotowedstrijd en daarbij kreeg ik een publicatie met de Bonte strandloper in hun tijdschrift en een geldbedrag. ANBVV is een vogelvereniging en houden jaarlijks een wedstrijd. Als u op de afbeelding klikt komt u op de website van ANBVV.

In het boek, Birdpix 7. (2011)
Birdpix is een vogelfotografie site. Elk jaar brengen ze een boek uit. In deze editie is een foto van mij geplaatst. Een grote eer om er in te mogen staan. Als u op de afbeelding klikt, ziet u meer informatie over het boek van Birdpix. 

 

DigifotoPro exposure - Jeffrey van Houten (2010)
Nadat ik een vogelfotogwedstrijd had gewonnen, kreeg ik een plek in de exposure van DigifotoPro. Als jongste fotograaf in hun exposure kreeg ik een fantastisch plekje. Ik was hier veertien jaar. Een gaaf interview en ik zal het zeker goed gaan bewaren. Leuk voor later. Als u op de afbeelding klikt, kunt u het artikel bekijken

 

DigifotoPro vogelfotowedstrijd (2010)
Het is leuk als je een keer een fotowedstrijd wint. Maar wat nu als het je allereerste fotowedstrijd is waaraan je meedoet. Dat is natuurlijk heel erg bemoedigend. Mijn eerste fotowedstrijd uitte zich meteen in winst. Ik won een boek van birdpix en ik kreeg een publicatie. Als u op de afbeelding klikt, kunt u meer lezen over de wedstrijd.

 

 
Naar boven